Fuarımızda önceki yıllarda elde ettiğimiz başarıların üzerine yenilerini koyabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda önemli bir pazar ortağı olarak, tüm iş ortaklarımızla bu sektörlerin gelecekteki gelişimini ileriye taşımayı misyon edinmiş bulunmaktayız.

Fuarımız ve içerdiği tematik salonlar, ziyaretçilerin sayısını ve uluslararası profilini güçlendirdi; yaklaşık yüzde 30 oranında Türkiye dışından gelen ziyaretçiler ile toplam ziyaretçi sayısında önemli bir sayıya erişti. Türkiye’nin yanı sıra en çok ziyaretçi gönderen ülkeler ise Rusya, Gürcistan, Yunanistan, İran, Irak, Fas, Mısır, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan oldu.

Fuarımız, İstanbul’da sektörün uluslararası endüstri platformu olarak lider konumunu etkileyici bir şekilde pekiştirdi. Ayrıca geçen yıla oranla %80 büyüme sağlayarak sektörden takdir aldı.

‘Hem sektörün hem de İstanbul’un coğrafi ve ticari öneminin altını çiziyor; bu fuarı çok daha büyük, verimli bir organizasyon yapmak için yolumuza kararlılık ve heyecanla devam ediyoruz.’

Bir kez daha, fuarımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. Gelecekte tekrar birlikte çalışma olasılığımız bize şimdiden heyecan veriyor.

Devam eden desteğiniz ve katılımınız bizler için son derece kıymetli.

Tureks Uluslararası Fuarcılık Ekibi

TUREKS ULUSLARARASI FUARCILIK TARAFINDAN DÜZENLENEN ATRAX, 11. KEZ ZİYARETÇİLERİ İLE BULUŞTU.

11- 13 Ocak tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde organize edilen ATRAX Fuarı ve AQUAFUN organizasyonun büyüklüğü, ziyaretçi sayısı ve kalitesi ile sektörden tam not aldı.

19 ülkeden 352 katılımcısı ile birlikte 87 ülkeden 18960 ziyaretçi sayısına erişen fuar; eğlence, oyun ekipmanları, otomatlar, park ve açık hava spor ekipmanları, spor zeminleri, havuz, spa, su eğlenceleri, peyzaj, tiny house ve bahçeli yaşam alanlarındaki ürünlere kapsamlı bir genel bakış sundu.

AVRUPA, AFRİKA, KAFKAS ÜLKELERİ VE ORTADOĞU İLE ULUSLARARASI BAĞLANTI

18960

Toplam Ziyaretçi

2840

Uluslararası Ziyaretçi

50000

Toplan Alan (5 Hall)

m2
352

Toplam Katılımcı

41

Uluslararası Katılımcı

19 Ülke

Sektörün hareketliliği ve büyüklüğü açısından dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Türkiye ve ticaretin merkezi konumundaki İstanbul pazarının çekiciliği ile birlikte, sektördeki hacim ve büyüme ATRAX Fuarı’nda çok daha belirgin hale geldi.

Fuar; sektördeki yenilikleri sergileme, insanların sağlığını ve refahını iyileştirmek için gerekli altyapıları oluşturma, sağlıklı bir toplum, sosyalleşme için alan yaratma ve mutlu şehirler oluşturma konularının altını çiziyor.

Fuar bu sene sektöre bütünsel bir bakış açısı getirdi ve sektörü tüm oyuncuları ile ele aldı.

ATRAX’24 ve AQUAFUN ürün gruplarına göre tematik olarak ayrılmış 5 salonda ziyaretçilerine kolay ulaşılabilir bir fuar sunarken; 50 bin metrekare alanda gerçekleşen fuar, alanında bölgenin en büyüğü olmasının yanında dünyanın da sayılı fuarları arasındaki yerini güçlendirdi.

Üç gün boyunca yoğun bir tempoda süren etkinlik; katılımcı firmalar, konuşmacılar, davetli alıcılar ve profesyonel kamuoyu gözünde etkili bir iz bıraktı.

Fuara dolu dolu bir etkinlik programı eşlik etti.

Bu yıl ATRAX, oturumlarında sektör için sürdürülebilir ve başarılı bir geleceğin rotasını bir kez daha belirledi.

Görüşmelerin ve fikir alışverişlerinin kalitesi yine her zamanki yüksek seviyedeydi. Ulusal ve kıtasal sınırların ötesindeki bu bilgi alışverişi sektöre ışık tuttu.

Fuarın açılış konuşması ve ilk oturumu, TEPEA Eğlence Park Etkinlik ve Atraksiyon Derneği tarafından düzenlenen panel ile gerçekleştirildi. Şöhret PAKİŞ moderatörlüğünde; Varol YAŞAROĞLU, Mehmet Metin OKUR, Mustafa MERTCAN, Bülent KAVAKLI ‘Eğlence Dönüşüyor: ‘Eğlence Sektöründe Neler Oluyor?’ konularında bilgilerini ziyaretçilerle paylaştılar.

Aynı gün Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği (REKÇAD) tarafından Prof. Dr. Bülent GÜRBÜZ moderatörlüğünde; Prof. Dr. Metin ARGAN “Sanal Dünyanın Rekreasyon Yansımaları: Metaverse’te Devrialem” ve Doç. Dr. Funda KOÇAK “Sürdürülebilir Mutlu Kentlerin İnşasında Rekreasyon ve Aktif Yaşam” konularını kapsayan panel düzenlendi.

İkinci Gün ATRAX’24 etkinlik programı kapsamında, İPAR – İP PARKURLARI VE MACERA PARKLARI DERNEĞİ tarafından panel düzenlendi. Ege SEVİNÇLİ moderatörlüğünde; Doç. Dr. Deniz TAHİROĞLU, Prof. Dr. Yasin Çağatay SEÇKİN, Süveyda BAYRAKTAR ATAGÜR, Dr. Görsev ARGIN UZ “Şehirde Çocuk ve Oyun” konularında bilgilerini ziyaretçilerle paylaştılar.

Fuarın son konferansı Kent Global Park tarafından düzenlenen, Rob Boogmans’ın “Dış Mekan Fitness tasarımları“ alanında yaptığı konuşma ile gerçekleşti.

Eğlenceli işler, özenli stantlar, etkinlikler, inovatif ürünler ve mükemmel atmosfer

Katılımcıların özenle hazırladığı stantlar, sergilenen ürünlerin çeşitliliği ve inovasyonlar, fuar salonlarındaki mükemmel atmosfer ile birleşerek beğeni topladı ve takdir edildi. Fuarın katılımcı sayısı ve metrekare olarak büyümesi ile birlikte, dünyanın her yanından gelen ilgili ziyaretçilerle önemli bağlantılar yapıldı.

Türkiye’de havuz sektörünün yıllar sonra en büyük buluşması

ATRAX&AQUAFUN alanı, 3. Yılını kutlarken bir kez daha Türkiye ve uluslararası pazar liderlerinin neredeyse tamamının ilgisini çekti. Katılımcılar; modern, sürdürülebilir ve yenilikçi yüzme havuzu ile sağlıklı yaşam tesisleri inşa etmek için yeni ürünler ve tasarımlar sundu. Fuar, sektördeki trendlere yanıt verdi ve çeşitli etkinlik programlarıyla ziyaretçileri etkiledi.

AQUAFUN sektörün yıllardır beklediği etkinlik olarak gerçekleşti. Sektördeki tüm oyuncular ile bir araya geldi. Stantlar özenle hazırlandı. Ürünler, seminerler dikkatleri üzerine çekti.

Neta Havuz ve Gemaş Havuz tarafından fuarın ikinci günü bitiminde yapılan after parti misafirlere keyifli anlar yaşatırken, eğlence de zirveye ulaştı.

2025 Kayıtlarımız Başladı!

Erken Katılım İçin Şimdiden Yerinizi Ayırtın.

“BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR”