ATRAX, Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Sektörünün Büyük Buluşmasına
6.kez Ev Sahipliği Yaptı…

Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Sektörünün Türkiye’deki uluslararası buluşması ATRAX Fuarı’nda bir kez daha bir araya geldik. Dünyadaki en son yenilik ve hizmetleri belediyeler başta olmak üzere alışveriş merkezlerinin, otellerin, toplu konut firmalarının, kurumsal firmaların, organizatörlerin ve yatırımcıların beğenisine sunduk. Amacımız başta Türkiye olmak üzere yakın coğrafyada yer alan projelerin tüm ihtiyaçlarına yanıt vermek ve daha fazla sayıda projenin gerçekleşmesine katkıda bulunarak toplumsal, sosyal ve ekonomik değer yaratmak.

Türkiye’nin; Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve  Asya’daki hedef pazarların bağlantı noktasında bulunması sayesinde önemli bir coğrafi konum üstünlüğüne sahip olduğunu biliyoruz. Bu özelliği sayesinde de bölgenin eğlence endüstrisi merkezi olmaya aday olduğunu düşünüyoruz. Her yıl eklediğimiz yenilik ve gelişmelerle de bu düşüncemizin gerçekleşmesi için çalışıyoruz.

Bu yıl teori ve uygulamanın buluşarak daha nitelikli ürün ve hizmetler vermesi için REKÇAD (Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği) ile ortak bir çalışma yürüterek üniversitelere yönelik bir proje düzenledik. İlerleyen yıllarda bu projenin daha da büyüyerek önemli bir değer yaratacağına inanıyoruz.

Bununla birlikte ATRAX kapsamında düzenlediğimiz ve her yıl yeni kategoriler eklediğimiz “Shining Star Awards – Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri” yarışmamız sektörde başarılı çalışmaları ödüllendirip ön plana çıkartırken sektörün gelişimine katkı sağlıyor. Yine ATRAX Fuarı kapsamında organize etmeye devam ettiğimiz konferans oturumlarımız dünyadaki trendleri, gelişimini paylaşarak sektöre ışık tutuyor.

Sürdürülebilir çalışmalar ışığında bu yıl 6.nı düzenlediğimiz ve Gold Sponsorunun Açıkhava Fabrikası (Outdoor Factory) olduğu ATRAX, yeni fikirlerle eğlence, etkinlik  ve rekreasyon sektörünü daha geniş kapsamda bir araya getirmek için ilerliyor olacak.

Biz büyük bir aile olduğumuzu düşünüyoruz ve sektörün tüm paydaşları için yeni fırsatlar yaratmaya, sektörü uluslararası düzeyde kucaklamaya, gelişme ve yeniliklerle karşınıza çıkmaya ediyor olacağız.

Önümüzdeki sene buluşmak üzere!

Teşekkürler,

Nergis Aslan / Genel Müdür
Tureks Uluslararası Fuarcılık

ATRAX, “Üniversitelere Özel Bölümü” İle Teori ve Uygulamanın Buluşması İçin Önemli Bir Adım Attı…

ATRAX bu yıl “Üniversitelere Özel Bölümü …” başlığı altında “Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Öne Sürülen En İyi Fikirler” konusunda yarışma düzenleyerek üniversitelerin sunduğu en iyi fikirleri ödüllendirirken konferans aracılığı ile bu fikirleri sektörle buluşturdu.
Proje Tureks Uluslararası Fuarcılık ve Rekreasyon Araştırmaları ve Çalışmaları Derneği (REKCAD) işbirliği ile geleceğin yaşam kalitesini inşa etmek, sosyal-kültürel-turistik-ekonomik ve eğitsel anlamda değer yaratmak hedefiyle düzenlendi.

Kent pazarlamasına ve markalaşmasına katkıda bulunan belediye parklarının, kentlerin geleceğini şekillendirecek doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi ve tüm paydaşlarla paylaşılması amacı taşıyan proje, teori ve uygulamanın buluşmasını sağlayarak rekreasyon ve etkinlik sektöründe daha nitelikli ürün ve hizmetlerin sunulmasına katkı sağlamaktadır.

Rekreasyon, Spor Bilimleri, İletişim, Peyzaj Mimarları, Mimarlık, Şehir Planlamacıları Bölümlerini kapsayan proje farklı disiplinler arası koordinasyonu sağlayarak üniversiteleri, üreticiler, yatırımcılar, etkinlik yöneticileri ve hizmet alıcıları (belediye-otel-AVM-kurumsal firmalar vs) ile bir araya getirmektedir.

Sektöre ve ATRAX’a önemli katkısı olacağını düşündüğümüz proje önümüzdeki yıllarda daha da geniş kapsamda işleniyor olacaktır.

ATRAX, Konferanslar İle Sektöre Işık Tutmaya Devam Ediyor…

Bu yıl ATRAX Fuarı kapsamında üçüncüsü düzenlenen ve Polin Waterparks ile Vialand’ın da üçüncü kez sponsor olduğu konferans “Eğlenceli İşler Konuşuyoruz” konu başlığı ile sektörle buluştu. Sektör liderlerinin, akademisyenlerin, dernek başkanlarının, kurum-kuruluş yöneticilerin ve üniversitelerin bir araya geldiği konferansta sektörün tüm paydaşları ile değerlendirilmesini ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasını önceliklendirdik. Bu sebeple bu yıl ki konferans oturumlarında Dünya ve Türkiye’de sektörü değerlendirirken “ilham veren fikirler” sunmasını hedefledik.

Konferansta “Park Sohbetleri” ve “Üniversitelere Özel- Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Öne Sürülen En İyi Fikirler” konularında iki oturuma yer verdik. İlk oturumdaki “Park Sohbetleri” bölümünde de değerli konuşmacılarımız yenilikleri, dünyadaki trendleri ve park-rekreasyon alanlarının şehir hayatına kattığı ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri bizlerle paylaşırken yeni fikirler sundular.

İkinci oturumda “Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Öne Sürülen En İyi Fikirler” konusunda ilk üçe giren İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri aracılığı ile fikirlerini paylaştılar. Oldukça güzel fikirlerin yer aldığı sunumlar dinleyicilerden olumlu geri dönüşler aldı. Önümüzdeki yılda ATRAX kapsamında düzenlediğimiz konferanslar ile sektöre ışık tutmaya devam ediyor olacağız.

 

Bu Yıl da ATRAX Gala Gecesi ve Shining Star Awards Ödül Töreni Renkli Görüntülere Sahne Oldu…

ATRAX Fuarı kapsamında organize edilen, içerisinde Crowne Plaza Florya, İstanbul Akvaryum ve Aqua Florya AVM’nin yer aldığı İstanbul Akvaryum Kompleksinin Gala Gecesi ve Ödül Töreni Sponsoru olduğu  “Shining Star Awards 2018 – Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri” töreni  2 Şubat 2018 akşamı Crowne Plaza Florya’da düzenlenen ATRAX Gala Gecesinde açıklandı.

Başarılı çalışmaları ödüllendirerek yeni projeleri teşvik etmek ve sektörde farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen “Shining Star Awards” a  üniversitelerin katılımı büyük renk kattı. “Üniversitelere Özel- Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Öne Sürülen En İyi Fikirler” bölümünde ilk üçe giren üniversiteyi temsilen öğrenciler ve danışman hocaları ödüllerini aldılar.

Toplam 15 kategoride 116 adayın başvurduğu  yarışmada 22 ödül sahiplerini buldu. Ödül sahipleri, eğlence-etkinlik-rekreasyon sektörünün profesyonel isimlerinden, akademisyenlerden ve dernek başkanlarından oluşan 19  jüri tarafından objektif bir şekilde belirlendi.

Anadolu Ateşinin de eşsiz dansları,  İstanbul Girls Orkestranın keyifli şarkıları ve Kabile’nin muhteşem şovlarıyla renk kattığı gece Crowne Plaza Florya’nın sıcak ev sahipliğinde gerçekleşti. Tüm misafirlerimizden geceye dair olumlu geri dönüşler ve teşekkürler almış olmaktan dolayı mutluyuz.

Önümüzdeki yıl da aynı heyecanı hep birlikte yaşamayı ümit ediyoruz.

 

 

SHINING STAR AWARDS 2018 – EĞLENCE, ETKİNLİK VE REKREASYON ÖDÜLLERİ KAZANANLAR
 En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi Ödülü Narven Termal Kasaba / Narven Macera Parkı
 En Başarılı Temalı Kapalı Alan Eğlence Merkezi Ödülü İstanbul Akvaryum / İstanbul Akvaryum Turizm Tic. Ltd.Şti.
Merlin Entertainments Group / Madame Tussauds – Istanbul
 En Başarılı Belediye Parkı Ödülü  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi / Fıstık Park
Küçükçekmece Belediyesi / Selçuklu Macera Parkı
 En Başarılı Müze ve Ören Yeri Ödülü Şanlıurfa Müze Müdürlüğü / Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi
 En Başarılı Su Parkı Ödülü İzmit Belediyesi / Pişman Çocuk Aquapark
 En Başarılı Temalı Konut Projesi Ödülü Sinpaş / Altınoran
 Yıldızlı Proje Ödülü  Bolu Belediyesi / Masal Park
Gebze Belediyesi / Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı
 Yılın Girişimcisi Ödülü Playmaker Sports & Entertaınment / Magna Apex-Playground
 En Başarılı Festival Ödülü Eğirdir Belediyesi / Eğirdir Klasik Müzik Festivali
DSM Grpup / İstanbul Coffee Festival
 En Başarılı Kurumsal Etkinlik  Bayraklı Belediyesi / 29 Ekim Atatürk Portre
 En Başarılı Sportif Etkinlik  Çeşme Belediyesi / Gran Fonda Çeşme
Playmaker Sports & Entertaınment & Erciyes A.Ş / Fıs Snowboard Dünya Kupası Finali
 En Başarılı AVM Etkinliği Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi / İzmir Salsa Kupası
 En Başarılı Kampüs Etkinliği  Boğaziçi Üniversitesi / Sports Fest
 En Başarılı Etkinlik Alanı  Lüleburgaz Belediyesi / Lüleburgaz Yıldızları Motorsiklet Bisiklet Akademisi
ÜNİVERSİTELERE ÖZEL – “Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Öne Sürülen En İyi Fikirler”
 1.İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – Bir Mahalle Parkının “Herkes İçin” Yeniden İşlevselleştirilmesi: Anadolu Ajansı 85. Yıl Parkı (İzmir)
 2. Anadolu Üniversitesi – Belediye Parklarının İşlevselleştirilmesi ve İyileştirilmesi İçin Sahip Olması Gereken Özellikler
 3. Nişantaşı Üniversitesi – Sürdürülebilir Rekreatif Tesisler

 

 

ATRAX 2018 İstatistikleri
Katılımcı Firma Sayısı: 182

Türkiye: 140

Uluslararası Firma: 42

Katılımcı Ülke Sayısı: 21

Temsil Edilen Marka Sayısı: 385

Ziyaretçi Sayısı: 9124

Türkiye:
6672

Uluslararası Ziyaretçi:
2452

Ziyaretçi Ülke Sayısı: 42

 

Bölgelere göre yurtdışı ziyaretçi oranı

Ortadoğu: %37
Irak, İran, Lübnan, Ürdün, İsrail, Dubai, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, Afganistan, Kuveyt, Yemen

Orta Asya: % 26
Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan

Avrupa: %19
İtalya, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, İsviçre, Fransa, Almanya, Belçika, Ukrayna, Bosna Hersek

Afrika: %14
Cezayir, Fas, Libya, Tunus, Mısır, Güney Afrika, Nijerya

Diğer: %4
İngiltere, Çin, Yeni Zelenda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tayvan

 

Meslek gruplarına göre ziyaretçi oranı

Eğlence Sektörü mensubu: %49
Üretici, satıcı, işletmeci, organizasyon firması, aile eğlence merkezi, spor merkezi v.b.

Diğer özel sektör: %25
Turizm – otel, yatırım, inşaat, makine, alışveriş merkezi, şehir planlamacı, mimar, yatırımcı, proje yapım v.b.

Kurum-kuruluş: %24
Resmi kurum, belediye.

Diğer %2
Meslek belirtmemiş, basın, akademisyen, öğrenci, hobi olarak ilgilenenler v.b

Memnuniyet Anketleri

ATRAX 2018 Fuarının katılımcıları açısından değerlendirmelerini tespit etmek amacıyla yaptığımız anketlerin sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Anketler sonucunda fuarın büyük bir memnuniyet ve başarı ile değerlendirilmesinden dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz.

Genel memnuniyetGelecek sene katılımFuarın beklentileri karşılama düzeyi
Katılacağım:179 firma
Memnunum:181 firmaKatılmayacağım:1 firmaBeklentilerimi karşıladı:181 firma
Memnun Değilim:1 firmaKararsızım:2 firmaKarşılamadı:1 firma

 

Fuardan nasıl faydalandınız?
Satış bağlantıları yaptım %97İyi bir tanıtım oldu %96
Yurtdışı bağlantıları yaptım % 72Acente Bayi bağlantısı yaptım %60
Katılımcı firmalardan bağlantı sağladım %62Diğer % 52